Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια






Τμήμα Αυτοματισμού ΤΕΙ Πειραιά



Το Τμήμα Αυτοματισμού του Τ.Ε.Ι. Πειραιά δημιουργήθηκε και λειτουργεί απο το 1987. Σκοπός του τμήματος είναι να εκπαιδεύσει Μηχανικούς Αυτοματισμού.Αντικείμενο σπουδών'
Ανάλυσης Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου,που μελετάει την ευστάθεια συστημάτων και την εργαστηριακή μελέτη μηχανικών, υδραυλικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, ψηφιακών και αναλογικών συσκευών ελέγχου.
Σύνθεσης Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου, δηλαδή την μελέτη και κατασκευή ρυθμιστών και την μελέτη των μεθόδων κατασκευής ελεγκτών, καθώς και εμπειρία των βασικών βιομηχανικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου.

Προγραμματισμός Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου, που περιλαμβάνει τη χρήση μικροϋπολογιστών, καθώς και αναλογικών-ψηφιακών συστημάτων, την διατύπωση προγραμμάτων στοιχειώδους και άριστου ελέγχου και γενικά μια εποπτεία για http://www.blogger.com/img/blank.gifτις νέες κατευθύνσεις που αναπτύσσονται στον αυτόματο έλεγχο και το ευρύ πεδίο εφαρμογών του.
Ο παραπάνω ορισμός του αντικειμένου σπουδών έχει ορισθεί απο το παιδαγωγικό ινστιτούτο και είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του όπως και σε αυτήν του τμήματος. Ο αυτόματος έλεγχος περιλαμβάνει την θεωρία, η οποία βασίζεται στα μαθηματικά και περιγράφεται απο αυτά και απο την πράξη όπου περιλαμβάνει την υλοποίηση των μοντέλων που έχουν περιγραφεί με τα μαθηματικά. Η υλοποίηση πλέον γίνεται με την χρήση μικρουπολογιστών όσον αφορά το έξυπνο κομμάτι της κατασκευής και με υδραυλικά ή μηχανικά εξαρτήματα για το μηχανικό μέρος. Διαβάστε όλο το άρθρο ...... Photobucket