Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Αναστολή λειτουργίας στο ΤΕΙ Πειραιά


Αναστέλλει για μία ημέρα την εκπαιδευτική του λειτουργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας το ΤΕΙ Πειραιά, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής του λειτουργίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λ. Βρυζίδης, "η επιχορήγηση με περίπου 300 ευρώ ανά σπουδαστή και ανά έτος είναι απαγορευτική για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος. Το υπουργείο Παιδείας, έχει ενημερωθεί επανειλημμένως για την υπάρχουσα δυσλειτουργία του ΤΕΙ και ανταπόκριση μέχρι σήμερα δεν υπάρχει".

"Ως εκ τούτου, η Γενική Συνέλευση αποφασίζει αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος, παρ΄όλο που αυτό είναι ένα έσχατο μέσο που αναγκάζεται να πάρει, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008. Αν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από την Πολιτεία στο αίτημα για επαρκή χρηματοδότηση του ΤΕΙ Πειραιά, αναστολή ολικής λειτουργίας τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, οπότε και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου", πρόσθεσε ο κ. Βρυζίδης.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος επεσήμανε ότι προς ενημέρωση των προς μετεγγραφή φοιτητών, το Ίδρυμα θα δεχθεί τις αιτήσεις τους, αλλά θα προχωρήσει στη διαδικασία υλοποίησης των μετεγγραφών, "εφόσον η Πολιτεία χρηματοδοτήσει το ΤΕΙ για τον επιπλέον αριθμό φοιτητών που θα μετεγγραφούν".

http://www.skai.gr/master_story.php?id=98352