Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατοχύρωση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων 17 τμημάτων των Πανεπιστημίων και 38 των ΤΕΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: http://www.esos.gr/
press@esos.gr


Ολες τις κινήσεις του υπουργείου για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που εκκρεμούν ανακοίνωσε απόψε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης , απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε απόψε στη Βουλή ο υφυπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος για την έκδοση και των υπολοίπων π.δ. έχουν δρομολογηθεί τα εξής: Πρώτον, το Σ.Α.Τ.Ε. έχει γνωμοδοτήσει για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων έντεκα (11) Τμημάτων της Πληροφορικής των Τ.Ε.Ι., ύστερα από ομόφωνο πόρισμα δύο Επιτροπών. Το σχετικό σχέδιο π.δ. έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και από τους συναρμόδιους Υπουργούς και έχει ήδη προωθηθεί προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Συνεπώς, τα έντεκα (11) αυτά Τμήματα σύντομα θα έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Τέταρτον, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων δώδεκα (12) Τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τ.Ε.Ι. λειτουργεί ήδη Επιστημονική Επιτροπή, το πόρισμα της οποίας αναμένεται προκειμένου να εισαχθεί στο Σ.Α.Τ.Ε. για γνωμοδότηση. Πρόκειται, ειδικότερα, για τα εξής Τμήματα:
1. Μηχανολογίας
2. Ηλεκτρολογίας
3. Ενεργειακής Τεχνολογίας
4. Αυτοματισμού