Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

«Όχι» στο αίτημα των ΤΕΙ - NAI ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ!


Tη μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, προκειμένου να προληφθούν οι επιπτώσεις από την προτίμηση που θα δείχνουν οι φοιτητές υπέρ των κολεγίων και εις βάρος των ΤΕΙ, μετά την έκδοση της απόφασης για τη μετονομασία των Κολεγίων, ζήτησαν την Πέμπτη από τον υφυπουργό Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρο οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΤΕΙ, στο πλαίσιο της πρώτης συνόδου τους, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.
Ο υφυπουργός τοποθετήθηκε αρνητικά, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις και διευκρίνισε ότι «από μόνη της δεν θα βοηθήσει η εξέλιξη αυτή και θα πρέπει να γίνει σταδιακά».


http://www.e-tipos.com/newsitem?id=58355

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Με 2,5 μονάδες προηγείται πλέον το ΠΑΣΟΚ


Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης, για πρώτη φορά έπειτα από χρονια, δίνει νέα δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για την τηλεόραση του Αντένα. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται 2,5 μονάδες και στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Γιωργος Παπανδρέου μειώνει τη διαφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθη μετά την παραίτηση Ρουσόπουλου, το ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης συγκεντρώνει 44,1% έναντι 37,7 της ΝΔ. Ειναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας πριν από 20 ημέρες η ΝΔ έχει χάσει 10 μονάδες στην παράσταση νίκης, ενώ το ΠΑΣΟΚ αντιθέτως έχει κερδίσει 7 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ διευρύνει τη διαφορά στις 2,5 μονάδες από 0,4% πριν από 20 ημέρες. Ειδικότερα, συγκεντρώνει 30,1% και ακολουθουν η ΝΔ με 27,6, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%, το ΚΚΕ με 6,7%, ο ΛΑΟΣ με 4,2%, ενώ στη βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι, που συγκεντρώνουν 3,4%