Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Αltec ΤΕΛΟΣ!


Την ένταξης της μετοχής του ομίλου Altec σε καθεστώς επιτήρησης από σήμερα Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αποφάσισε , η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι αρχές αξιολόγησαν ως πολύ σοβαρή εξέλιξη για τον όμιλο την απόφαση να αιτηθεί την ένταξη της θυγατρικής του Altec Telecoms σε καθεστώς πτώχευσης.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι παρ’ όλο που εξετάστηκε το ίδιο θέμα και και για την Microland, η μετοχή της θυγατρικής του ομίλου δεν θα αλλάξει κατηγορία και θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται ως έχει.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Altec ανακοίνωσε ότι η Altec Telecoms θα προχωρούσε στην κήρυξη πτώχευσης καταθέτοντας «αίτηση στο αρμόδιο Δικαστήριο για κήρυξη πτώχευσης, λόγω επαπειλούμενης οικονομικής αδυναμίας κατ΄ άρθρ. 3 παρ. 2 του Πτωχευτικού Κώδικα.» Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι «η Εταιρεία σκοπεύει άμεσα, και πάντως εντός της νομίμου προθεσμίας, να υποβάλει στο πτωχευτικό δικαστήριο πρόταση σχεδίου αναδιοργάνωσης, με στόχο τη διάσωση, την εξυγίανση και την καλύτερη αξιοποίησή της».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - 20/10/2008

Altec Telecoms τέλος


Την ευθανασία της Altec Telecoms επιβεβαίωσε την Παρασκευή η Altec, ενώ στις εξελίξεις παρενέβη και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Αν και με ανακοίνωσή της στο Χ.Α. η Altec δηλώνει πως θα υποβάλει στο πτωχευτικό δικαστήριο «πρόταση σχεδίου αναδιοργάνωσης, με στόχο τη διάσωση, την εξυγίανση και την καλύτερη αξιοποίηση» της θυγατρικής της, σχεδόν βέβαιο είναι πως η εταιρεία οδεύει προς τη λήθη. Με απόφασή της η ΕΕΤΤ υποχρεώνει την Altec Telecoms να ικανοποιεί κάθε αίτημα για τη μεταφορά τηλεφωνικού αριθμού που καταθέτουν συνδρομητές της προκειμένου να εξυπηρετούνται από άλλα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Σε ανακοίνωσή της, η «Κοινωνία της Πληροφορίας» επισημαίνει πως το δίκτυο «Σύζευξις» που διασυνδέει τους φορείς του Δημοσίου λειτουργεί κανονικά, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για περιορισμένα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν όμως επιτυχώς, νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Σε αντίθεση με όλα αυτά, άγνωστη παραμένει η τύχη των περίπου 200 εργαζομένων στην Altec Telecoms.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/10/2008